• Standaard header

Personal Blog Sylvester - Doe eens 10 minuten niks, om meer uit je dag te halen…

Personal Blog Sylvester

Doe eens 10 minuten niks, om meer uit je dag te halen…!

In de huidige maatschappij staan we met z’n allen helaas meer bloot aan (chronische) stress dan ons lief is. Behalve dat stress verre van een gezellige sfeermaker is (kijk maar eens om je heen in bv het verkeer) is het hebben van langdurige hoge stresslevels ongezond voor het lichaam. Het continue in “paraatheid staan” van het systeem zorgt er namelijk voor dat het lichaam minder goed instaat is om zichzelf te helen, waar het rustsysteem namelijk ‘actief’ voor moet zijn. Daarnaast zorgen deze hoge stresslevels ervoor dat je minder overzicht krijgt in de taken die je wil/moet doen van jezelf of je baas (en worden dit grote bergen om te volbrengen), je overactief/overprikkelt (agressief) reageert op bepaalde gebeurtenissen en dat je steeds meer “in je hoofd gaat zitten”.  Helaas zijn dit symptomen waar ik in het verleden zelf ook mee te maken heb gehad.

Het voordeel daarvan is dat ik wel heb geleerd dat ik beter voor mezelf moet zorgen en zorg moet dragen dat het stressniveau niet continue in het rood loopt te pieken. Daar had ik al verschillende manier voor ontwikkeld maar een tool die me daar het laatste half jaar echt mee helpt is mediteren. Ik heb altijd gedacht ‘dat is niks voor mij’ en misschien denk jij dat nu ook, nu je dit leest. De grap is alleen dat hoe harder jij denkt dat ‘niks doen’ niks voor jou is, hoe meer baat je er weleens bij zou kunnen hebben. Mijn beeld van mediteren was altijd dat dat gepaard ging met kleedjes, wierrook en dat het bij uitstek geschikt was voor hele zweverige types… Toen ik echter een podcast zat te luisteren van Tim Ferris (inspirerende kerel; Google maar eens), die ik zeker niet als zweverig beschouw, overtuigde hij mij om het ook maar eens te proberen. Hij had het namelijk over ‘benefits’ als minder afgeleid zijn (door je gedachtes) tijdens je werk, het gevoel van ‘meer tijd’ te ervaren gedurende de dag, beter in staat zijn (gefocust) todo’s weg te werken en creatiever te zijn.  En wie wil dat nou niet?

Hij adviseerde de app Calm, maar ook Headspace zou je kunnen gebruiken. Beide hebben een gratis proefperiode waarin je kan kijken of mediteren wat voor je is en kan je aftasten welke app/stem jouw voorkeur heeft. De voordelen die hij omschreef ervaar ik zelf ook. Zeker in tijden waarin de agenda behoorlijk volgepland zit, zoals nu met de verhuizing, helpt mediteren me om rustig te blijven, het overzicht te behouden en toch ‘gas te geven’ gedurende de dag. Omdat ik vaak om 7:30 uur al begin, zorg ik dat ik om 6:30 uur 10 minuutjes  reserveer om even lekker niks te doen.... Wanneer maak jij (het priori)tijd om het lichaam even tot rust te brengen, je gezondheid te boosten en bovenstaande voordelen te ervaren?

Nieuws

 • Snel in Shape!

  Effectiever trainen dan ooit! Start vandaag nog met het Snel in Shape program...

  Lees meer
 • Ga voor de beste versie van jezelf bij Physicum!

  Ben jij al klaar voor de zomer van 2019? Ga voor de beste versie van jez...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie

  Wil jij van je blessure af? Klik dan hier om te kijken of wij wat voor jou kunnen betekenen!

  Lees meer
 • Gratis kennismaken?!

  Vraag een gratis kennismaking aan!

  Wil je weten of we bij elkaar passen? Klik dan hier voor een gratis kennismaking!

  Lees meer
 • Personal Training

  Personal Training

  Wil jij jouw doelstelling behalen onder professionele begeleiding? Dan moet je naar Physicum!

  Lees meer
 • Ilse

  "Absoluut tevreden over de behandelingen van deze jongens. Voor mij een nieuwe manier, maar zeer effectief!"

  Ilse
 • Eric

  "Deze jongens en dame zijn enthousiast en weten waar ze over praten. Begonnen in 2015 en ik ga voorlopig nog wel even door!"

  Eric
 • Andrea

  "2 of my best decisions of 2016 were to start the semi-personal plan and do it again. I am SUPER happy with the results! TY!"

  Andrea
 • Arjen

  "Fijne trainers die precies je grenzen kennen, en dan helpen om ze te verleggen!"

  Arjen
 • Leonie

  "Na slechts enkele sessies zijn mijn problemen verholpen. Iets wat verschillende (klassieke) fysiotherapeuten niet is gelukt."

  Leonie
 • Owin

  "In een korte periode goede resultaten bereikt (vind ik zelf) door effectief te trainen in plaats van alleen fanatiek."

  Owin
 • Karen

  "Physicum zorgt voor mij voor een perfecte combinatie van begeleid trainen en fysiotherapie. "

  Karen
 • Andrea

  "Beste investering die ik in mezelf had kunnen doen. Ik voel me na 6 weken fitter, strakker en sterker. Dank je wel"

  Andrea
 • Stijn

  "Topplek, persoonlijke begeleiding. Druk en toch in shape raken? Gegarandeerd spierpijn ;-)"

  Stijn