• Standaard header

Tip van de week -Lifestyle: Van weten naar doen

Tip van de week -Lifestyle: Van weten naar doen

We weten allemaal ongeveer wel wat goed voor onze gezondheid is en wat niet. Iedereen in dit land begrijpt dat frisdrank drinken en junkfood eten niet goed is voor de gezondheid. Toch vliegen de schappen frisdrank in de supermarkt leeg en zit het junkfood restaurant elke keer als je er langs fietst vol. Is een keer een colaatje of een burger menu slecht voor je? Nee. Op zijn tijd zou dat moeten kunnen. Echter als je in een transformatie zit naar je strakke zomerlichaam, dan is het niet zo handig. 

Als je de beslissing hebt genomen te werken aan een gezond fysiek dan hoort daar een bepaalde lifestyle bij. Vaak zijn mensen op zoek naar informatie wat ze het beste kunnen eten, hoe ze het beste kunnen bewegen en welke supplementen ze zouden kunnen nemen. De eerste stap is echter wat ons betreft meteen te starten met toepassen wat je al weet! Je weet namelijk dat koek, snoep, frisdrank en junkfood niet voor je gaat werken. Stop daar dus mee. Je weet dat je meer moet bewegen en moet gaan sporten. Zet dat als tweede op de lijst! Daarna kun je kijken welke verdere informatie je nodig hebt over voeding, beweging en training. Deze informatie kun je veelal vinden op internet. Je kunt er ook voor kiezen om deze informatie in te kopen door te werken met een personal trainer.

De eerste stappen maak je echter zelf! Stop met het eten van producten waarvan je al lang weet dat ze niet voor je doelstelling gaan werken! Start met meer bewegen! Denk aan fietsen naar je werk, de trap nemen in plaats van de lift, etc. Informatie heeft pas zin als je er iets mee doet. Er is niks frustrerender dan de informatie hebben dat wat je doet of eet contraproductief gaat werken, en er toch mee doorgaan.

Waarom doen zoveel mensen dat dan?? We bewegen ons allemaal in patronen. En patronen kunnen diep ingeslepen zijn. Zo diep dat we het zelf niet meer doorhebben dat het een patroon is. Als je gewend bent aan een minder gezond eetpatroon dan kan het lastig zijn om daar van af te stappen. Het al bekende kost minder energie, nieuwe handelingen kosten veel energie. We zijn geprogrammeerd om voor de makkelijke weg te kiezen en energie te sparen, en dus vallen we makkelijk terug in oude patronen. Als je hier inzicht in krijgt dan kun je je daar op voorbereiden en er naar handelen.

Hoe zorg je dat je niet terugvalt in een oud patroon en dat je blijft doen wat je moet doen voor je doelstelling? Eén manier is dat je opschrijft voor jezelf wat het halen van je doel je allemaal brengt. Dus wat doet het voor je dagelijks leven? Voor je zelfvertrouwen? Voor je energielevel? Voor je carrière? Voor je liefdesleven? Voor je seksleven?.. Het maakt niet uit waarom het voor jou belangrijk is, maar schrijf het allemaal op. Het creëert wat extra hefboomwerking op de momenten dat je het moeilijk hebt, of op de momenten dat je terug neigt te vallen.

Succes!

 

Nieuws

 • Snel in Shape!

  Effectiever trainen dan ooit! Start vandaag nog met het Snel in Shape program...

  Lees meer
 • Ga voor de beste versie van jezelf bij Physicum!

  Ben jij al klaar voor de zomer van 2019? Ga voor de beste versie van jez...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie

  Wil jij van je blessure af? Klik dan hier om te kijken of wij wat voor jou kunnen betekenen!

  Lees meer
 • Gratis kennismaken?!

  Vraag een gratis kennismaking aan!

  Wil je weten of we bij elkaar passen? Klik dan hier voor een gratis kennismaking!

  Lees meer
 • Personal Training

  Personal Training

  Wil jij jouw doelstelling behalen onder professionele begeleiding? Dan moet je naar Physicum!

  Lees meer
 • Ilse

  "Absoluut tevreden over de behandelingen van deze jongens. Voor mij een nieuwe manier, maar zeer effectief!"

  Ilse
 • Eric

  "Deze jongens en dame zijn enthousiast en weten waar ze over praten. Begonnen in 2015 en ik ga voorlopig nog wel even door!"

  Eric
 • Andrea

  "2 of my best decisions of 2016 were to start the semi-personal plan and do it again. I am SUPER happy with the results! TY!"

  Andrea
 • Arjen

  "Fijne trainers die precies je grenzen kennen, en dan helpen om ze te verleggen!"

  Arjen
 • Leonie

  "Na slechts enkele sessies zijn mijn problemen verholpen. Iets wat verschillende (klassieke) fysiotherapeuten niet is gelukt."

  Leonie
 • Owin

  "In een korte periode goede resultaten bereikt (vind ik zelf) door effectief te trainen in plaats van alleen fanatiek."

  Owin
 • Karen

  "Physicum zorgt voor mij voor een perfecte combinatie van begeleid trainen en fysiotherapie. "

  Karen
 • Andrea

  "Beste investering die ik in mezelf had kunnen doen. Ik voel me na 6 weken fitter, strakker en sterker. Dank je wel"

  Andrea
 • Stijn

  "Topplek, persoonlijke begeleiding. Druk en toch in shape raken? Gegarandeerd spierpijn ;-)"

  Stijn