• Standaard header

Tip van de week -Lifestyle: Vitamine L

Tip van de week -Lifestyle: Vitamine L

Misschien wel de belangrijkste vitamine is vitamine L. Nooit van gehoord? De 'L' staat voor liefde. Deze vitamine hoef je niet te slikken en komt dus niet uit een potje. Het lichaam kan het (met een beetje hulp) zelf aanmaken. Het is belangrijk om lief te zijn voor anderen en ook zeker voor jezelf.

Mensen die trainen zijn op zoek naar een eindresultaat. Dat kan van alles zijn: afvallen, er beter uitzien, sterker worden, revalideren van een blessure, etc. Iedereen die toewerkt naar een doelstelling weet dat dit met vallen en opstaan gaat, dat het niet altijd makkelijk en leuk is. Het is een reden waarom veel mensen onderweg afhaken. 

Onderweg naar het eindresultaat zijn er altijd momenten dat je het moeilijk hebt. Je hebt een terugslag, het gaat niet snel genoeg of de motivatie is even weg. Dit kan frustreren en deze frustratie kan op zijn beurt weer een extra obstakel vormen onderweg naar je doelstelling. Deze tip gaat over vitamine L. Lief zijn voor anderen is daar een onderdeel van. Steun je partner, je maatje of collega in de weg naar zijn of haar doelstelling. Lief zijn voor jezelf wordt echter vaak vergeten!

Focus je altijd op wat je al hebt bereikt en daarna pas wat je nog wil bereiken. Je alleen maar focussen op wat je nog niet hebt kan erg frustrerend worden. Mensen vergeten soms de progressie die ze al hebben gemaakt, waar ze vandaan komen, omdat de focus te veel ligt op wat ze nog niet hebben. Ben je 3 kg afgevallen ten opzichte van je start? Super goed! De start is gemaakt! Dat je nog 5 kg wil afvallen is prima, die eerste 3 zijn er toch maar mooi van af. Voel je je fitter en heb je meer energie? Top! Dat je nog strakker wil worden voor de zomer is een goed doel, je beter voelen is al fantastisch! Ben je net begonnen met trainen na een hele periode niets te hebben gedaan? Complimenten! De eerste stap is gezet en deze is vaak het moeilijkst. Een periode van niet sporten of niet met je gezondheid bezig zijn kan de drempel naar de start enorm verhogen. Die drempel heb jij al genomen!

Schrijf voor jezelf op papier wat je al bereikt hebt, waar je vandaan komt en waar je nog naar toe wil. Het maakt je plan inzichtelijk. Dankbaar zijn voor wat je al hebt vormt het fundament voor waar je naar toe wil. Gefrustreerd zijn omdat je nog niet hebt wat je graag zou willen vormt een fundament voor cynisme, boosheid en teleurstelling ('zie je wel, niks werkt bij mij'). In het laatste geval is de kans dat je afhaakt erg groot.

Succes!

Nieuws

 • Snel in Shape!

  Effectiever trainen dan ooit! Start vandaag nog met het Snel in Shape program...

  Lees meer
 • Ga voor de beste versie van jezelf bij Physicum!

  Ben jij al klaar voor de zomer van 2019? Ga voor de beste versie van jez...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie

  Wil jij van je blessure af? Klik dan hier om te kijken of wij wat voor jou kunnen betekenen!

  Lees meer
 • Gratis kennismaken?!

  Vraag een gratis kennismaking aan!

  Wil je weten of we bij elkaar passen? Klik dan hier voor een gratis kennismaking!

  Lees meer
 • Personal Training

  Personal Training

  Wil jij jouw doelstelling behalen onder professionele begeleiding? Dan moet je naar Physicum!

  Lees meer
 • Ilse

  "Absoluut tevreden over de behandelingen van deze jongens. Voor mij een nieuwe manier, maar zeer effectief!"

  Ilse
 • Eric

  "Deze jongens en dame zijn enthousiast en weten waar ze over praten. Begonnen in 2015 en ik ga voorlopig nog wel even door!"

  Eric
 • Andrea

  "2 of my best decisions of 2016 were to start the semi-personal plan and do it again. I am SUPER happy with the results! TY!"

  Andrea
 • Arjen

  "Fijne trainers die precies je grenzen kennen, en dan helpen om ze te verleggen!"

  Arjen
 • Leonie

  "Na slechts enkele sessies zijn mijn problemen verholpen. Iets wat verschillende (klassieke) fysiotherapeuten niet is gelukt."

  Leonie
 • Owin

  "In een korte periode goede resultaten bereikt (vind ik zelf) door effectief te trainen in plaats van alleen fanatiek."

  Owin
 • Karen

  "Physicum zorgt voor mij voor een perfecte combinatie van begeleid trainen en fysiotherapie. "

  Karen
 • Andrea

  "Beste investering die ik in mezelf had kunnen doen. Ik voel me na 6 weken fitter, strakker en sterker. Dank je wel"

  Andrea
 • Stijn

  "Topplek, persoonlijke begeleiding. Druk en toch in shape raken? Gegarandeerd spierpijn ;-)"

  Stijn